سفارش تبلیغ
صبا ویژن
هر کس غفلت کرد، نادان ماند . [امام علی علیه السلام]
تاریخچه باشگاه استقلال 2 - دنیای ورزش
  • پست الکترونیک
  • شناسنامه
  •  RSS 
  • پارسی بلاگ
  • پارسی یار
  • لازم به ذکر است که از بازیکنان تیم استقلال در جام جهانی 1978 آرژانتین 9 بازیکن به میدان رفتند که ایرج دانایی فرد و حسن روشن به ترتیب برابر اسکاتلند و پرو برای تیم ملی ایران گلزنی کردند، تنها گلزنان ایران در این جام جهانی از تاج بودند.   

    پس از پیروزی انقلاب اسلامی نام تاج  به استقلال تغییر کرد و به علت انقلاب و جنگ تحمیلی عراق ، فوتبال ایران در اواخر این دهه انجام نشد. ناصر حجازی در این دهه بهترین دروازه بان ایران و آسیا شناخته شد و در سال 2003 نیز که بهترین دروازه بانان قرن هر قاره ای را انتخاب کردند، ناصر حجازی پس از محمدالدعایه تنها با سه رتبه اختلاف با این دروازه بان در مکان دوم آسیا و42 درجهان شناخته شد .

    دراین دوره تیم منچستر یونایتد انگلیس که یکی از قویترین تیمهای اروپا و جهان محسوب می شد ، تلاش بسیار زیادی برای به خدمت گرفتن ناصر حجازی انجام داد، اما فوتبال ایران در آنزمان این اجازه را به بازیکنان نمی داد که در تیم های خارج از ایران شرکت کنند، ناصر حجازی پس از چند جلسه تمرین که با تیم منچستر داشت بالاجبار به تیم استقلا ل بازگشت.

    حسن روشن مهاجم تیزپای فوتبال استقلال(تاج) نیز به عنوان بهترین مهاجم تاریخ فوتبال ایران و آسیا شناخته شد، وی پس از انقلاب در حالی که هنوز جوان و آینده بسیار درخشانی داشت ، ایران را ترک و فوتبال را درآمریکا ادامه داد و پس از چندی مربیگری  را انتخاب کرد.

    دهه 60 بین سالهای 1360-1369: دوقهرمانی و دو نایب قهرمانی درباشگاه های تهران، کسب جام قهرمانی ( میلز بوردلو) هندوستان، فتح تنها جام سراسری باشگاه های ایران تحت عنوان لیگ قدس، در این دوره نیز به علت جنگ تحمیلی با عراق رقابتهای سراسری باشگاه های ایران انجام نشد.

    استقلال با نفراتی چون: محمدرضا شکورزاده، مجید نامجو مطلق، امیرقلعه نویی، جواد زرینچه ، صادق ورمزیار، برادران بیانی، صمد مرفاوی که رهبری آنان را منصور پورحیدری بر عهده داشت ، قهرمان لیگ قدس شد.

    دراین دهه بازیکنانی چون احمدرضا عابدزاده، عباس سرخاب، بابازاده، عبدالعلی چنگیز و مهدی فنونی زاده به استقلال پیوستند و در سال 1369 تیم ملی ایران که اکثریت آن را استقلالی ها تشکیل می دادند به مقام قهرمانی بازی های آسیایی پکن( چین) دست یافتند.

    دهه 70 بین سالهای 1370-1379: قهرمانی جام باشگاه های آسیا با مربیگری منصور پورحیدری در سال 1370، نایب قهرمانی جام باشگاه های آسیا در سال 1371، مقام چهارمی جام در جام آسیا در سال 1375، نایب قهرمانی استقلال در جام باشگاه های آسیا با مربیگری ناصرحجازی ، درسال 1379 استقلال 2-1 در تهران مغلوب جوبیلو ایواتا از ژاپن شد، یک قهرمانی و چهارنایب قهرمانی در لیگ آزادگان، دو قهرمانی در جام حذفی ایران، یک قهرمانی در جام باشگاه های تهران و دو قهرمانی در جام های بین المللی قطر و ترکمنستان از عناوین و افتخارات استقلال محسوب می شود.

    دراواسط این دهه تغییراتی درسطح باشگاه استقلال انجام شد واولیایی مدیرعامل باشگاه جای خود را به علی فتح الله زاده داد.

    بازیکنان معروف استقلال دراین دهه عبارت بودند از: علیرضا منصوریان، مهدی پاشازاده، جواد زرینچه، سیروس دین محمدی ،  ستار همدانی، پرویز برومند، محمد نوازی، محمود فکری ، علی موسوی ، فرهاد مجیدی ، علیرضا اکبرپور، رضا حسن زاده، ادموند اختر و صمد مرفاوی

    لژیونرهای استقلال

    استقلال لژیونرهای زیادی داشته که در خارج از کشور به ادامه فعالیت ورزش خود پرداخته اند که تعدادی از این لژیونرها عبارتند از:

    حسن روشن در تیم American Indoor Soccer ، آندرانیک اسکندریان و ایرج دانایی فر در تیم کاسموس نیویورک ، ناصر حجازی در تیم منچستر یونایتد انگلیس، رضا احدی در تیم بوخوم آلمان.

    علیرضا منصوریان در تیم های سنگاپور، اکسنسی، آپولون یونان و سن پائولی آلمان، سهراب بختیاری زاده در تیم ارزروم اسپورترکیه، سیروس دین محمدی در تیم ماینز آلمان، سرژیک تیموریان درتیم ماینز آلمان، مهدی پاشازاده در تیم های بایر لورکوزن آلمان، فورتنا کلن آلمان و راپیدوین اتریش، علی سامره در تیم پروجیا ایتالیا، فراز فاطمی در یونان، هاشمی نسب در تیم کوپداق ترکمنستان، هادی طباطبایی در سنگاپور، داریوش یزدانی در تیم های لورکوزن آلمان و شارلوآ بلژیک، علی موسوی در تیم های بایرلورکوزن آلمان و فورتنا کلن آلمان، محمدرضا مهدوی در تیم شارلوآ بلژیک، فرهاد مجیدی درتیم راپیدوین اتریش و الوصل امارات، علی لطیفی در تیم آدمیرا واکر اتریش، ستارهمدانی در تیم النصر امارات ، محمد خرمگاه در سنگاپور.

    افتخار آفرینان استقلال

    ایرج دانایی فرد و آندرانیک اسکندریان پس از درخشش با تیم ملی در جام جهانی 1978 آرژانتین به تیم منتخب ستارگان جهان دعوت شدند.

    مهدی پاشازاده نیز پس از درخشش در جام جهانی 1998 فرانسه دوبار به تیم منتخب ستارگان جهان دعوت شد که متاسفانه بار اول با بی توجهی و کوتاهی مسئولان فدراسیون فوتبال ایران به این مسابقه مهم نرسید، اما در بازی دوم ستارگان جهان دراین تیم بازی کرد.

    ناصر حجازی اولین بازیکن ایران بود که در لیگ انگلستان هر چند برای مدت کوتاه در تیم منچستر یونایتد بازی کرد، در آن زمان فدراسیون فوتبال ایران به هیچ بازیکن ایرانی اجازه نمی داد که در تیم های خارجی بازی کنند ، به همین دلیل هم ناصر حجازی که سخت مورد توجه مسئولان منچستر بود ، نتوانست بر خلاف مقررات فدراسیون فوتبال ایران عمل کند و به ایران بازگشت .

    وحید شمسایی بازیکن فوتسال باشگاه استقلال، به عنوان بهترین بازیکن آسیا شناخته شده است .

    آندرانیک اسکندریان و ایرج دانایی فرد اولین بازیکنان ایرانی بودند که در یک تیم آمریکایی با نام کاسموس بازی کردند، دراین تیم ستارگان بزرگی چون پله، بکن بائر، جرج بست، کینالیا حضور داشتند، آندرانیک پس از درخشش در این تیم به کاپیتانی تیم نیز دست پیدا کرد.

    علی سامره اولین بازیکن ایرانی بود که در لیگ ایتالیا و در تیم پروجیا بازی کرد.

    لازم به ذکر است که ازمکتب تیم آبی ، مربیان بزرگی ظهور کرده اند که از آن جمله می توان به پرویز ابوطالب ( مدرس فیفا ومربی اسبق تیمهای ملی ایران ) ، منصور پورحیدری و ناصرحجازی اشاره نمود .

    اینک حاجیلودر سمت سرپرست و قلعه نویی ، مرفاوی و بابازاده به عنوان کادر فنی تیم انجام وظیفه می کنند .

     



    احسان ::: یکشنبه 85/8/7::: ساعت 4:0 عصر
    نظرات دیگران: نظر
    موضوعات یادداشت:

    >> بازدیدهای وبلاگ <<
    بازدید امروز: 25
    کل بازدید :39199

    >>اوقات شرعی <<

    >> درباره خودم <<

    >>لوگوی وبلاگ من<<
    تاریخچه باشگاه استقلال 2 - دنیای ورزش

    >>لینک دوستان<<

    >>آرشیو شده ها<<

    >>جستجو در وبلاگ<<
    جستجو:

    >>اشتراک در خبرنامه<<
     

    >>طراح قالب<<